دندان‌پزشکی عمومی با بالاترین میزان موفقیت

عـمـومـی

دندان‌پزشکی عمومی به عنوان شاخه‌ای از علوم پزشکی متخصص در تشخیص، پیش‌گیری و درمان مشکلات دندانی و لثه‌ای افراد به شناخته می‌شود. دندان‌پزشکی عمومی در بیش‌تر موارد به عنوان نقطه شروع و اصلی‌ترین بخش درمان دندان‌ها و لثه‌ها محسوب می‌شود که تلاش می‌کند تا به افراد در تمامی نواحی دندانی خدماتی با کیفیت ارایه دهد. در کل، دندان‌پزشکی عمومی به عنوان نخستین مرحله در پیش‌گیری، تشخیص و درمان مشکلات دندانی و لثه‌ای با اهمیت بسیاری محسوب می‌شود که با مراجعه منظم به دندان‌پزشک، می‌توان از سلامت دهان و دندان خود حفاظت کرد.

دنـدان‌پـزشـکـی عـمـومـی

معاینه و تشخیص

برای تشخیص سلامت دندان‌ها و لثه‌ها، باید معاینه‌ی دندان‌پزشکی  مداوم انجام شود. با انجام این کار می‌توان مشکلات موجود را به سرعت تشخیص داد و برای رفع آن، درمان‌هایی را برنامه‌ریزی و اجرا کرد. تشخیص زودهنگام در بیماری‌های دهان و دندان بسیار حایز اهمیت است. دوره‌ی بهینه برای معاینات روتین دندان‌پزشکی ۶ ماه یک‌بار است.

معاینه و تشخیص
عصب‌کشی

عصب‌کشی دندان یا درمان ریشه(Root canal therapy)  به فرآیندی در دندان‌پزشکی  گفته می‌شود که در آن دندان‌پزشک پس از برداشت پوسیدگی‌های دندان، کانال‌های دندان را پیدا کرده و عفونت، اعصاب و مویرگ‌های داخل کانال را تخلیه می‌کند. در تکمیل مراحل عصب‌کشی دندان، دندان‌پزشک پس از شستشو و تمیز کردن کانال‌های دندان به آن ها شکل می‌دهد و آنها را با گوتاپرکا پر می‌کند.

پر‌کردن دندان

یکی از مراحل مهم در درمان پوسیدگی و ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده است. زمانی که دندان به دلیل پوسیدگی یا شکستگی آسیب دیده باشد، دندانپزشک با استفاده از تکنیک‌ها و مواد مناسب به طور دائمی یا موقت‌دندان را ترمیم می‌کند.

کشیدن دندان

یکی از سریع‌ترین راه‌کارهای خلاص شدن از درد دندان آسیب دیده، کشیدن دندان است. اما امروزه این فرآیند نه تنها برای رهایی از درد، بلکه برای موارد دیگری هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چـرا مـا ؟
مکس‌دنتال
مرکز تماس ۲۴ ساعته
شماره تماس

۰۲۱-۹۱۰۰۶۶۳۳

مـراحـل دریـافـت خـدمـات

۱- جست‌و‌جو و انتخاب خدمت

خدمت مورد نظر خود را جست‌و‌جو و یا از بین خدمات موجود، انتخاب کنید.

 
۲- رزرو و ثبت نوبت

در قسمت رزرو نوبت ، نوبت مورد نظر خود را  انتخاب و ثبت نمایید.

 
۳- دریافت و انجام خدمت

پس از جست‌و‌جو و ثبت رزرو خود، تاییدیه شما از طریق پیامک اعلام خواهد شد و می‌توانید در تاریخ رزرو شده به کلینیک مراجعه نمایید.

سـوالات پــرتـکـرار

چرا باید به‌صورت منظم به دندان‌پزشک مراجعه کنم؟

مراجعه منظم به دندان‌پزشک به حفظ بهداشت دهان و دندان، پیش‌گیری از بیماری‌های دهان و دندان، و تشخیص زودهنگام مشکلات دندانی کمک می‌کند. همچنین، درمان‌های به موقع می‌توانند از انتقال عفونت به سایر اعضای بدن جلوگیری کنند.

آیا کشیدن دندان دردناک است؟

دندانپزشکان ما از مواد مخصوص برای بی‌دردی کشیدن دندان استفاده می‌کنند. با این حال، برای چند روز پس از جراحی ممکن است درد و ناراحتی احساس شود که با داروهای تجویز شده تسکین می‌یابد.

چه موقع نیاز است که یک دندان عصب‌کشی شود؟

عصب‌کشی زمانی لازم است که عمق پوسیدگی یا آسیب به عصب‌دندان برسد و عفونت یا التهاب عمیق ایجاد شود که با پر کردن دندان توانایی درمان نداشته باشد.

چگونه میتوانم بهترین بهداشت‌دهانی را داشته باشم؟

استفاده منظم از مسواک و نخ‌دندانی، مصرف غذاهای سالم، اجتناب از مصرف مواد قندی و دندان‌پزشکی منظم به حفظ بهداشت‌ دهانی شما کمک می‌کند.

آیا بلافاصله بعد از کشیدن‌ دندان می‌توانم به فعالیت‌های روزمره خود برگردم؟

 پس از کشیدن‌ دندان، باید به دستورالعمل‌های پس از جراحی دندان‌پزشک خود را رعایت کنید، از جمله استفاده از داروها و نگه‌داری بهداشت دهان.

همه چیز درباره‌ی کشیدن‌ دندان

توضیحات کشیدن دندان

دندان‌های دایمی جایگاه ویژه‌ای در زندگی ما دارند و نقشی اساسی در صحبت‌کردن، غذا‌خوردن و زیبایی چهره‌ی ما ایفا می‌کنند. از دست دادن یک دندان بالغ می‌تواند سلامتی دندان و لثه را تهدید کند و ما را به ناچار با برخی مشکلات مانند افتادگی صورت، عفونت لثه، پوسیدگی‌دندان و غیره مواجه کند. گاهی اوقات، کشیدن یک دندان، بهترین راه‌کار برای حفظ سلامتی باقی دندان‌ها و لثه‌ها است. زیرا اگر دندان در جای خود باقی‌بماند، خطرات شدیدتر و جدی‌تری، دندان‌های دیگر شما را تهدید می‌کند. به طور مثال، زمانی که پوسیدگی دندان به بیشترین حد خود رسیده است و با عصب‌کشی نیز درمان نمی‌شود، باید دندان را بکشید و از روش‌های جایگزینی دندان مانند ایمپلنت استفاده کنید.

برخی از دلایل کشیدن دندان

  • عفونت
  • بیماری پریودنتال
  • تراکم دندان‌ها و درمان ارتودنسی
  • آسیب یا جراحت دندان
  • دندان شیری که به موقع نیفتاده
  • دندان‌های نهفته و نیمه نهفته
  • قرارگیری دندان در محل نادرست

انواع روش‌های کشیدن دندان

۱ – کشیدن ساده
۲- کشیدن جزیی
۳- کشیدن همراه با جراحی
۴- کشیدن دندان با استفاده از لیزر

مراحل کشیدن دندان

مراحل کشیدن دندان معمولا با توجه به نوع دندان و موقعیت آن متفاوت است. برای مثال، کشیدن دندان عقل نسبت به دندان پوسیده و آسیب‌دیده کاملا فرق می‌کند و ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. اما به‌طور معمول، این روش دارای چند مرحله‌ی اصلی است که در ادامه توضیح می‌دهیم.

  1. بی‌حس کردن دندان
  2. لق‌کردن بافت لثه
  3. قراردادن گاز استریل
  4. جدا‌کردن دندان از لثه

توضیحات کشیدن دندان عقل

دندان‌های عقل آخرین دندان‌هایی هستند که در فک رشد می‌کند. این دندان‌ها در انتهای فک بالا و پایین قرار می‌گیرند و به دندان آسیاب سوم نیز شهرت دارند. در شرایطی که دندان عقل سالم باشد و به درستی و در راستای صحیح خود رشد کرده باشد و وضعیت تماس آن با دندان‌های مقابل و مجاور بدون مشکل باشد، هیچ نیازی به کشیدن آن نخواهد بود و نه تنها عوارضی ندارد، بلکه به عنوان یک دندان کمکی نقش بسیار مفیدی در دهان ایفا می‌کند. اما اگر این دندان نهفته باشد، در فک گیر‌کند، باعث ایجاد کیست دندان، عفونت و درد در استخوان فک شود و به دلیل نبودن فضای کافی برای رشد به سایر دندان‌ها فشار وارد کند، باید آن را از دهان خارج کرد. فرایند کشیدن دندان عقل، سخت‌ترین نوع کشیدن دندان است. زیرا دسترسی به این دندان برای دندان‌پزشک بسیار مشکل است و خود بیمار نیز تا مدت‌ها پس از کشیده‌شدن دندان، با درد و ناراحتی مواجه خواهد بود.

توضیحات کشیدن دندان قدامی

دندان‌های قدامی یا پیشین شامل هشت دندان می‌شوند که در جلو و کناره‌های فک قرار‌گرفته‌اند، یعنی شامل ۴ دندان در فک بالا و ۴ دندان در فک‌پایین. وظیفه اصلی این دندان‌ها که به دندان‌های ثنایا نیز معروف‌اند، گرفتن و بریدن غذاست. همان‌طور که می‌دانید دندان‌های پیشین معمولا اولین دندان‌هایی هستند که در انسان شروع به رشد می کنند، به‌طوری که دندان‌ های قدامیِ شیری از حدود ۵ ماهگی و نوع دایمی آن از شش سالگی جوانه می‌زنند.

توضیحات کشیدن دندان خلقی

این دندان‌ها سطح بزرگتری دارند و مسئولیت جویدن غذا بر عهده‌ی آنهاست. اثری از شیارها و برآمدگی‌هایی که در سطح دندان‌های خلفی وجود دارد در دندان‌‌های قدامی یافت نمی‌شود؛ همانطور که دندان‌های مولر مانند دندان های قدامی تیز و برنده نیستند. آناتومی دندان‌های خلفی کمی پیچیده‌تر از دندان‌های قدامی بوده که علت آن وجود ریشه و کانال‌های بیش‌تر دندان‌های خلفی نسبت به قدامی است. هر چند که تعداد ریشه‌ها می‌تواند در افراد متفاوت باشد، با اینحال بخشی از آناتومی دندان‌های خلفی در عموم انسان‌ها به صورت زیر است:


• دندان‌های پرمولر اول بالایی دارای دو ریشه
• دندان‌های پرمولر دوم بالایی دارای یک یا دو ریشه
• پرمولر اول و دوم پایینی تنها یک ریشه
• دندان آسیای ۱، ۲ و ۳ فوقانی دارای سه ریشه
• دندان آسیای پایینی ۱، ۲ و ۳، دو ریشه

دندان

توضیحات کشیدن دندان شکسته

گاهی ممکن است دندانی به دلیل پوسیدگی بیش از حد، وارد شدن ضربه و یا ضعف اعصاب دندان، بشکند. در چنین شرایطی، اگر دندان‌پزشک قادر به حفظ ساختار دندان باشد، آن را درمان می‌کند و با کمک لمینت دندان، روکش دندان یا کامپوزیت دندان، آن را به شکل طبیعی خود باز می‌گرداند. اما در شرایطی که میزان شکستگی و آسیب بیش از حد باشد، دندان‌پزشک مجبور به کشیدن دندان خواهد بود. استخراج دندان شکسته از نظر فرایندی، تفاوت زیادی با کشیدن دندان معمولی نخواهد داشت.

توضیحات کشیدن دندان در زمان بارداری

کشیدن‌دندان در دوران بارداری از این جهت قابل بررسی است که برای بررسی وضعیت دندان، نیاز به تصاویر برداری از دهان و دندان با اشعه‌ی ایکس است. در صورتی که در دوره ۳ ماهه‌ی اول بارداری خود باشید، ممکن است پزشک زنان به شما پیشنهاد دهد تا این کار را انجام ندهید زیرا اشعه‌ برای کودکی که در وجودتان دارید، مضر می‌باشد.

شرایط دندان و دندان‌ها بعد از کشیدن دندان

• دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند در هفته اول بعد از کشیدن، غذاهای مایع و نرم بخورید و از خوردن غذاهای تحریک‌کننده جلوگیری کنید.
• بهبودی پس از کشیدن دندان ممکن است کمی طول بکشد و مهم‌ترین روند بهبودی در سه روز اول اتفاق می‌افتد.
• بعد از رفع اثر بی‌حسی ممکن است درد و ناراحتی دوباره احساس شود که دندان‌پزشکان برای رفع این موضوع مصرف برخی داروها را توصیه می‌کنند.
• محل استخراج دندان نیز برای چند ساعت (حدود ۴ ساعت) با خون‌ریزی همراه است که تا زمان متوقف شدن خون‌ریزی گاز استریل روی آن باقی می‌ماند.

عوارض کشیدن دندان

کشیدن‌دندان همیشه با مشکلاتی مانند درد، التهاب، کبودی، خون‌ریزی و عفونت همراه است که تمام این موارد با گذشت زمان و مصرف داروهای ضد التهاب و ضد درد برطرف می‌شود. اما برخی از این مشکلات کمی دردسرساز هستند و سلامتی باقی دندان‌ها را به خطر می‌اندازند. برای مثال، پس از کشیدن دندان، احتمال حرکت کردن دندان‌های دیگر افزایش می‌یابد و نامرتبی دندان‌ها و تغییر در بایت رخ می‌دهد.
• خشکی حفره: هنگام کشیدن دندان، لخته‌ی خون به‌طور طبیعی در ناحیه‌ای که دندان قبلا وجود داشته است، تشکیل می‌شود. گاهی اوقات این لخته‌ی خون زودتر از موعد از بین می‌رود و این موضوع می‌تواند منجر به خشکی حفره شود.
• مرگ استخوان: معمولا کسانی که سابقه پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن دارند، بعد از کشیده شدن دندان در معرض خطر ابتلا به بیماری به نام استئورادیونکروز می‌شوند. این وضعیت با مرگ استخوان در ناحیه‌ی دندان کشیده شده به دلیل آسیب به رگ‌های خونی به وجود می‌آید.
• ایجاد زخم در دهان: در صورت عدم توجه به توصیه‌ی دندان‌پزشکان برای مصرف‌نکردن غذا تا چند ساعت بعد از عمل جراحی، به دلیل بی حس‌بودن دهان ممکن است به طور ناخودآگاه زبان یا گوشه‌ی دهان خود را گاز گرفته و باعث ایجاد زخم شوید.
• بی‌حس شدن لب و چانه: اگر برای کشیدن دندان‌های پایین (به خصوص دندان‌های عقل) به پزشک متخصص مراجعه نشود، ممکن است به عصب آلوئولار تحتانی آسیب وارد شده و منجر به بی حسی لب و چانه برای چند روز تا چند ماه شود. در برخی موارد نادر ممکن است این بی‌حسی برای همیشه باقی بماند.
• شکستن استخوان: در برخی موارد نادر ممکن است شکستن استخوان فک در حین کشیدن دندان رخ دهد.

پس از کشیدن دندان چگونه از آن مراقبت کنیم؟

• پس از خارج‌کردن دندان طی ۲۴ ساعت، کم‌کم می‌توانید فعالیت‌های عادی خود را آغاز کنید.
• تا ۲۴ ساعت اول از تف کردن و شستن شدید دهان خودداری کنید.
• بلافاصله بعد از کشیدن‌دندان کیسه یخ در آن ناحیه بگذارید (۱۰ دقیقه یخ را بگذارید و ۱۰ دقیقه بردارید). این کار باعث می شود ورم نکند.
• برای پیشگیری از عفونت، بعد از ۲۴ ساعت محلول آب نمک و یا سرم شستشو داخل دهان خود بچرخانید.
• به‌طور معمول مسواک بزنید و نخ‌دندان بکشید.
• مراقب باشید که برش ایجاد شده باز نشود و خون‌ریزی اتفاق نیفتد.
• در چند روز اولیه بهتر است از غذاهای نرم مانند سوپ، ماست، سیب‌زمینی، ژله و… استفاده کنید.
• رژیم‌غذایی خود را می‌توانید دنبال کنید، اما از خوردن غذاهای سفت بپرهیزید.
• دوره نقاهت معمولا چند روز است که گاهی اوقات تا دو هفته طول می‌کشد.
• اگر با علایم غیرعادی مواجه شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

کشیدن دندان با لیزر چگونه است؟

لیزر از پرتو بسیار باریک و متمرکزی تشکیل شده است که هنگام برخورد با بافت، باعث جداسازی آن می‌شود. از این ابزار برای تراشیدن بافت‌های‌نرم و سخت استفاده می‌کنند که روند درمانی را بسیار آسان می‌کند.
• مراقب باشید که برش ایجاد شده باز نشود و خون‌ریزی اتفاق نیفتد.
• در چند روز اولیه بهتر است از غذاهای نرم مانند سوپ، ماست، سیب‌زمینی، ژله و… استفاده کنید.
• رژیم غذایی خود را می‌توانید دنبال کنید، اما از خوردن غذاهای سفت بپرهیزید.
• دوره نقاهت معمولا چند روز است که گاهی اوقات تا دو هفته طول می‌کشد.
• اگر با علایم غیرعادی مواجه شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.